FaceValue

de methode

Wat laat jij non-verbaal zien?

De FaceValue Methode analyseert non-verbale communicatie strategieën. Het geeft je inzicht in de strategie van jezelf en anderen. Iedereen heeft een unieke set aan repeterende signalen. De kunst is om te weten welke jij en je gesprekspartner bezitten en hoe je ze in kunt zetten. Zodat je communicatie vlekkeloos verloopt. Op deze pagina vind je wat FaceValue voor jou kan betekenen.

Meer inzicht in jezelf?

Na een video analyse kunnen we jouw gedragstype bepalen. Zo krijg je meer inzicht in jezelf. Benieuwd naar jouw type?

Non-verbale signalen leren begrijpen?

Leer de non-verbale signalen van je collega, je partner of je kinderen begrijpen. Dan kun je je boodschap aanpassen aan de ontvanger. Wil jij dit leren?

Team builder

Werk je in een gevarieerd team en wil je effectiever communiceren? Dan is een Team builder iets voor jou.

Meer over FaceValue

De FaceValue Methode analyseert jouw non-verbale communicatiestrategieën met een video analyse. De video opname geeft inzicht in jouw non-verbale impact. De methode richt zich op het meten van non-verbale communicatie die zichtbaar wordt op basis van je gezicht en lichaamshouding. Lees hier meer.

Maak kennis met Annemieke Meurs

Wie ben ik?
Met veel plezier stel ik mij aan je voor. Ik ben de oprichter van de FaceValue Methode.

De mens functioneert als fysiek en psychologische eenheid. Het lichaam en de signalen in het gezicht geven belangrijke informatie over jou, je overlevingsstrategie en je speciale talenten. Het lichaam vertelt je ook wannneer je uit balans raakt en wat je doet onder spanning.

Inzicht in jezelf
is het begin van alle wijsheid; vandaar dat ik altijd gebruik maak van analyse van de non-verbale gedragspatronen om jouw persoonlijke communicatie en je relatie tot anderen in kaart te brengen.

Beweging
is groei; daar waar je blokkeert, onderzoeken wij samen, met behulp van jouw unieke non-verbale signatuur, de onderstroom in wat je werkelijk zegt en nodig hebt.
We gebruiken naast de cognitieve inzichten, het lichaam om te leren voelen, in beweging te komen, jezelf te laten zien en met zelfvertrouwen en in een natuurlijke balans tot je omgeving te staan, in je werk en thuis.

Achtergrond
Komend uit een medisch georiënteerde familie is mij de interesse in het menselijk functioneren met de paplepel ingegoten. Allereerst heb ik mij verdiept in de anatomie en functie en heb ik gedurende 20 jaar als fysiotherapeute gewerkt in binnen- en buitenland. In mijn ervaring als professional merkte ik dat iedere fysieke klacht een direct effect heeft op de mentale gesteldheid en vice versa.
Vandaar dat ik op mijn veertigste de keuze heb gemaakt het roer om te gooien en vier jaar de studie tot non-verbaal gedragsanalist en coach/trainer (prof B A. Goodfield) gevolgd heb.


Ik heb de unieke combinatie van de fysieke en mentale gesteldheid gebundeld in de FaceValue methode.


Met FaceValue kan ik mensen opleiden en coachen en leren samen te werken.
Sinds 2008 ben ik werkzaam in mijn praktijk en trainingscentrum met als doel mensen te helpen met plezier en passie te leven en te werken.
Ik ben daarnaast systemisch coach en werk met familie opstellingen.
Ik heb de opleiding tot IEMT practioner (EMDR)  gevolgd; een hele effectieve methodiek bij de verwerking van trauma’s. 

Met veel plezier help ik je verder in jouw persoonlijke groei!


Annemieke

• REVIEW •

Opportunity at a life filled with insight and action

“Annemieke Meurs is a Certified graduate in Personality Assessment, who has also completed her clinical studies in the Goodfield method. Her years of decantation to the Goodfield method has produced one of the best students in my work. She is a brilliant analyst who has a certain “Je ne sais quoi” that a teacher infrequently finds in a student. I can say without reservation her skills as an observer of the Non-Verbal Leak will provide for her clients a better opportunity at a life filled with insight and action.”

 

Prof. Barry Austin Goodfield Ph. D., DABFM
Dir. Goodfield institute, Directeur Operation, New Outlook

Over de methodiek

Non-verbale communicatie is een breed begrip. De hele dag door zendt je lichaam informatie uit naar de buitenwereld: je houding, gebaren, gezichtsuitdrukkingen, spreektempo, manier van ademhalen, stemgebruik en oogcontact. Al die dingen bij elkaar bepalen voor het grootste deel hoe iemand anders jouw boodschap ontvangt. Soms voor wel 90%. Het is dus eigenlijk heel logisch om te leren om die non-verbale boodschappen te leren lezen.

Onbewuste microbewegingen

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de talrijke, snelle subtiele microbewegingen in het gezicht bijna 100% onbewust zijn. Onbewust betekent ook niet beïnvloedbaar en dat maakt microbewegingen zo interessant. Dat betekent namelijk dat die signalen een betrouwbare bron van informatie zijn.

Non-verbale signalen voorspellen gedrag

FaceValue wil mensen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie met hun omgeving. Daarvoor is het nodig om dieper inzicht te krijgen in de onbewuste onderstroom binnen de totale communicatie over en weer: de eigen rol hierin en die van de gesprekspartner(s). De non-verbale communicatie in het gezicht en het lichaam zijn belangrijke aanwijzingen voor gedrag en communicatieve voorkeursstijlen.

Effectiever leren communiceren

Onder meer door nieuwe vaardigheden aan te leren, stellen wij mensen in staat om gedrag te herkennen en zo nodig ander gedrag in te zetten voor effectievere communicatie. Dat zorgt voor meer inzicht, begrip en gericht handelen op het (inter)menselijke vlak, persoonlijke groei en evenwicht. Deze waardevolle inzichten geven je een voorsprong waar je op alle vlakken in je leven van gaat profiteren.

Meer inzicht in jezelf ?

Na een video analyse kunnen we jouw gedragstype bepalen. Zo krijg je meer inzicht in jezelf.

Non-verbale signalen leren begrijpen

Leer de non-verbale signalen van je collega, je partner of je kinderen begrijpen. Dan kun je je boodschap aanpassen aan de ontvanger. In onze trainingen leer je hier meer over.

Non-verbale communicatie in teams

Werk je in een gevarieerd team en wil je effectiever communiceren? Dan is een Team builder iets voor jou.

Between stimulus and response, there is a space, and in that space is our power to choose our response. In our response lies our growth and our freedom.

~ Victor Frankl