FaceValue

1-op-1 coaching

Wat zeggen je gezicht en je lichaam?

FaceValue Coaching geeft je naast inzichten in wie jij bent ook de tools in handen om andere keuzes te maken in het dagelijks leven. Keuzes waarvan jij gelukkiger wordt.
Bij veel coaches of psychologen ga je aan de slag met jouw gedachten, veelal pratend. In de FaceValue aanpak kijken we naar jouw non-verbale communicatie patronen en je lichaam. Want wat vertel jij met je gezichtsuitdrukking en lichaamshouding?

Hier zie je een cliënte voor en na een lichaamsgerichte coaching sessie. Je ziet rechts meer ontspanning en rust in haar gezicht.

 Life Coaching

 • Word jij geleefd door je agenda en ben je altijd te druk?
 • Lukt het je niet om te vertragen?
 • Voel je jezelf onzeker?
 • Ben je meer gericht op wat je niet wilt?
 • Slaap je slecht?
 • Vermijd je confrontatie?
 • Word je geleid door emotie en/of ervaar je paniek of onrust in je lichaam?
 • Heb je een kort lontje?
 • Boek je mooie resultaten, maar ervaar je geen plezier?
 • Of werk je te hard, en ervaar je desondanks geen resultaat?

FaceValue kan je helpen om antwoorden op dit soort vragen helder te krijgen. Inclusief concrete handvatten om de benodigde acties te ondernemen, zodat je als persoon en professional groeit. 

Wat bereik je met de coaching?

 • Diepgaand inzicht in verlangens, stressfactoren en blokkades
 • Effectieve tools om een nieuwe balans te bereiken èn te behouden
 • Helderheid in persoonlijke doelen, zowel privé als op het werk
 • Bewustzijn in het maken van de juiste keuzes
 • Uitzicht op een productiever en gelukkiger leven.

Stap 1 Video analyse

De aanpak van een 1-op-1 coachingsessie start met een video analyse. Bij een video analyse maken we gebruik van een korte filmopname. De video opname is van je gezicht, inclusief je schouders en hals. Tijdens de opname stel ik je een aantal vragen. Na de opname bekijken we samen de beelden (veelal vertraagd) en krijg je feedback. Je ontdekt wie je echt bent, wat je werkelijk wilt en wat jouw groei remt. 
De analyse kan zowel online als fysiek, net waar jouw voorkeur ligt.

Stap 2 Non-verbaal profiel

Je ontvangt een schriftelijke non-verbaal profiel van jouw communicatie stijl; de behoeften, sterke punten en valkuilen in jouw communicatie. Ook bevat de analyse informatie over jouw onderliggende overtuigingen en ondermijningen en krijg je aanbevelingen en tips. Je gaat ontdekken wie je écht bent, komt in contact met jouw diepste verlangens en krijgt inzicht in de belemmeringen die jou tot nu toe hebben tegengehouden om jouw doelen te bereiken.  

Stap 3

Je gaat aan de slag met je persoonlijke groei proces in gesprekken en oefeningen.

 • In de coaching is maakt FaceValue, waar nodig, gebruik van systemisch werk, waarbij we het familiesysteem onderzoeken om ingesleten patronen te kunnen herkennen,
 • ook maken we gebruik van lichaamsgericht werk om opgeslagen emoties en blokkades op te lossen,
 • IEMT therapie (een vorm van EMDR) om traumatische ervaringen te helpen neutraliseren,
 • we onderzoeken stressvolle gedachten waarbij je leert zaken in een ander pespectief te plaatsen.

Kosten

Video analyse + coaching sessies per keer:
Privé tarief: €160,- (inclusief BTW)
Bedrijfstarief: €235,- (inclusief BTW)

Lichaamsgerichte emotie begeleiding

Het gezicht en het lichaam laten altijd zien hoe je je werkelijk voelt. Daarom werken we tijdens de coaching ook met een lichaamsgerichte sessie. In die sessie lig of zit je in een comfortabele houding en gaan we terug naar de eerste keer dat je je op een bepaalde manier voelde.

Gedragspatronen doorbreken met lichaamsgerichte emotie coaching

Lichaamsgerichte coaching is een effectieve methode om hardnekkige gedragspatronen te doorbreken en een diepgaande transformatie te ervaren. De coaching richt zich op de wisselwerking tussen lichaam en geest, waarbij het lichaam als toegangspoort dient om bewuste en onbewuste blokkades aan te pakken.

 

Wat is Lichaamsgerichte Coaching?

We maken gebruik van lichaamsbewustzijn en beweging om persoonlijke groei en verandering te bevorderen. In tegenstelling tot traditionele coaching, die zich voornamelijk richt op cognitieve processen, erkent lichaamsgerichte coaching de cruciale rol van het lichaam in het opslaan van emoties en ervaringen.

 

Hoe werkt het?

Lichaamsbewustzijn ontwikkelen:
De eerste stap is het vergroten van je bewustzijn van fysieke sensaties en spanningen in je lichaam. Dit helpt je om verbinding te maken met onderliggende emoties en gedachten die vaak onopgemerkt blijven.

Patronen herkennen:
Door middel van specifieke oefeningen en technieken, zoals ademhaling, visualisatie en beweging, leer je je eigen gedragspatronen te herkennen. Dit kan variëren van stressreacties tot zelfbeperkende overtuigingen.

Blokkades loslaten:
Zodra de patronen en blokkades geïdentificeerd zijn, werkt de coach samen met jou om deze los te laten. Dit kan door middel van diverse lichaamsgerichte interventies, zoals stretching, zachte aanraking of gerichte ademhalingsoefeningen.

Nieuwe patronen creëren:
Het uiteindelijke doel is om ruimte te creëren voor nieuwe, positieve gedragspatronen. Dit wordt bereikt door het integreren van de inzichten en veranderingen die tijdens de sessies zijn opgedaan, in je dagelijkse leven.

 

Hoe helpt de lichaamsgerichte coaching jou? 

 • Het helpt je bij het verwerken en loslaten van diepgewortelde emoties en trauma’s.
 • Je ontwikkelt een groter inzicht in je eigen lichaam en geest, wat leidt tot meer zelfkennis en zelfacceptatie.
 • Door het aanpakken van fysieke spanningen en het verbeteren van ademhalingstechnieken, ervaar je minder stress en meer ontspanning.
 • Een beter begrip van je eigen gedragspatronen kan leiden tot gezondere en meer authentieke relaties met anderen.

 

Voor wie is deze speciale manier van coaching geschikt?

 • Als je jezelf vast voelt zitten in bepaalde gedragspatronen.
 • Als je moeite hebt met het verwerken van stress of trauma.
 • Als je een dieper niveau van zelfbewustzijn en zelfacceptatie willen bereiken.
 • Als je in een overspanningssituatie of burn-out je energieniveau wilt verbeteren.

Terug naar de basis

Vooraf bepalen we het probleem dat je wil oplossen. Dan gaan we terug naar het gevoel. Tijdens welke situatie heb je dat voor het eerst gevoeld? Hoe ging je daar toen mee om? Hoe voel je het in je lichaam? Wat heb je toen besloten, toen gedacht? En hoe zou je, met de wijsheid die je nu hebt, daarmee omgaan?

Door het (soms letterlijk) loslaten van oude emoties en blokkades kun je nieuwe inzichten gemakkelijk integreren. Dit zie je direct terug in jouw non-verbale communicatie, je straalt werkelijk balans uit. En dat voel je. Je weet nu wat jij zelf nodig hebt en durft daar prioriteit aan te geven. Deze methode is een krachtige en unieke aanpak, die zichzelf keer op keer bewijst als de succesfactor.

Je lichaam geeft een signaal

Onze lichaam en geest werken samen als één geheel. We worden geestelijk en lichamelijk voor een groot deel gevormd door onze ervaringen. Onze lichaamshouding, de manier waarop we de wereld benaderen en afstand nemen, de spanning die we ervaren en de reacties hierop, bepalen onze lichamelijke gezondheid en welzijn. Voel je je niet in balans, dan begint jouw systeem te compenseren en kun je (fysieke) klachten ervaren.

Echte groei ontstaat door bewustwording.