nog 4 plaatsen vrij!

vrijdag 4 en 11 oktober 2024

De Ander en Ik! Leren analyseren en interpreteren
Annemieke Meurs, trainer, coach
04-10-2024 - 11-10-2024 @ Hele dag -

2-daagse training: met onze, op wetenschappelijke literatuur en 50 jaar empirisch onderzoek gebaseerde analyse analyse methode leer je de signalen en de bijbehorende typologie objectief te analyseren en te interpreteren.

Met onze, op wetenschappelijke literatuur en 50 jaar empirisch onderzoek gebaseerde analyse methodiek, leer je de signalen en de bijbehorende typologie objectief te analyseren en te interpreteren. Je maakt kennis met de manier waarop een non-verbale strategie-analyse wordt gemaakt: je leert non-verbale signalen te analyseren volgens de FaceValue methode. Je leert de verschillende communicatie typen te onderscheiden. Je krijgt ook een persoonlijke analyse van jouw non-verbale communicatie strategie.

annemieke meurs

Voor wie is deze training?

Deze training is geschikt voor een breed scala aan professionals en geïnteresseerden, waaronder:

 1. Managers en leidinggevenden die hun communicatievaardigheden willen verbeteren om effectiever leiding te geven en beter samen te werken met hun teamleden.
 2. HR-professionals die inzicht willen krijgen in de non-verbale communicatie van medewerkers om zo de werving, selectie en ontwikkeling van talent te optimaliseren.
 3. Verkopers en accountmanagers die hun klantrelaties willen versterken door effectiever in te spelen op non-verbale signalen tijdens verkoopgesprekken.
 4. Coaches, trainers en consultants die hun cliënten beter willen begrijpen en ondersteunen door inzicht te hebben in non-verbale communicatie.
 5. Docenten en onderwijzers die effectiever willen communiceren met leerlingen en collega’s door non-verbale signalen te herkennen en te begrijpen.
 6. Zorgprofessionals die empathie en begrip willen vergroten door inzicht te krijgen in de emoties en behoeften van patiënten via non-verbale communicatie.
 7. Iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van zijn of haar communicatievaardigheden en het begrijpen van de impact van non-verbale communicatie in het dagelijks leven.

Wat leer je?

–  Inzicht in de repeterende microbewegingen in het gezicht
–  Bepalen van de non-verbale impact (NVI)
–  Emotie herkennen van de basale emoties volgens P. Ekman
–  Relatie met persoonlijkheidskenmerken, behoeften in de communicatie en spanningsgedrag
–  Kennis van de neuropsychologische achtergrond
–  Analyseren van de 7 persoonlijkheidstypen volgens FaceValue
–  Inzicht in de dynamiek in de interactie tussen de typen en benaderingswijze voor ieder type

Werkwijze

Je maakt kennis met de manier waarop een non-verbale strategie-analyse wordt gemaakt: je leert de non-verbale signalen (NVI en emoties) te analyseren volgens de FaceValue methode. Je leert de 7 verschillende communicatie typen te onderscheiden. Je leert de (neuro)psychologische achtergrond van de verschillende typen te begrijpen.
Je krijgt filmmateriaal mee naar huis om in tussen dag 1 en dag 2 mee te oefenen. Je krijgt een korte opname en analyse van je eigen profiel.
Je oefent tijdens de cursus om effectiever in te kunnen inspelen op de communicatieve processen tussen jou en je gesprekspartner. Theorie en praktijk wisselen elkaar gedurende de twee dagen af.

Aanbevelingen

Wat zeggen deelnemers?

Deze training bood me een schat aan kennis en inzichten over non-verbale communicatie. Dankzij de wetenschappelijk onderbouwde analyse methodiek en de FaceValue methode, kon ik objectief de non-verbale signalen analyseren en interpreteren. De persoonlijke analyse van mijn non-verbale communicatiestrategie was een eye-opener en heeft mij geholpen in het verbeteren van mijn communicatievaardigheden. Een absolute aanrader!

Ik heb veel geleerd van deze training over non-verbale communicatie. Het was boeiend om de neuropsychologische achtergrond te ontdekken en de 7 persoonlijkheidstypen volgens FaceValue te leren kennen. Het herkennen van emoties en de relatie met persoonlijkheidskenmerken heeft mijn begrip van menselijke interactie enorm verbeterd. Ik pas nu dagelijks de opgedane kennis toe in zowel mijn werk- als privéleven. Een waardevolle en praktische training!

Programma

Dag 1:

 1. Introductie en kennismaking
 2. Overzicht van non-verbale communicatie en de wetenschappelijke achtergrond
 3. Introductie van de FaceValue methode
 4. Het analyseren van non-verbale signalen (NVI en emoties) met behulp van de FaceValue methode
 5. Uitleg over de 7 verschillende communicatietypen en hun (neuro)psychologische achtergrond
 6. Praktijkoefeningen met de communicatietypen

Huiswerkopdracht: Analyseer het meegegeven filmmateriaal

Dag 2:

 1. Bespreking van de huiswerkopdracht en ervaringen met het analyseren van het filmmateriaal
 2. Opname en analyse van je eigen non-verbale communicatieprofiel
 3. Theorie over effectief inspelen op communicatieve processen tussen jou en je gesprekspartner
 4. Praktijkoefeningen: toepassen van de opgedane kennis in realistische gesprekssituaties
 5. Integratie van theorie en praktijk: het combineren van FaceValue methode, communicatietypen en effectieve communicatievaardigheden
 6. Afsluiting en evaluatie van de training
 7. Aanbevelingen voor verdere ontwikkeling en toepassing van de opgedane kennis in het dagelijks leven

Nog 6 plaatsen vrij!

Wat is de Investering?

€ 845,- totaal voor particulieren
€ 845,- exclusief BTW voor ZZP
€ 1145,- exclusief BTW voor bedrijven

Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend intake gesprek of voor meer informatie bij Annemieke:
info@face-value.eu, of tel 06-21867143

Bel mij terug voor een intake:

Hiermee is je inschrijving nog niet definitief. We bellen je op voor een intake gesprek om je vraag in kaart te brengen en te bespreken.