Datum/Tijd
14-09-2021
Hele dag

Locatie
Zoetermeer


Wanneer:
2 daagse trainingen op 14 en 20 september 2021 in Zoetermeer.

Inzicht in non-verbale impact en communicatie
Wist je dat bijna 90% van onze communicatie niet bepaald wordt door wat we zeggen, maar door wat we uitstralen?Onze gezichtsuitdrukkingen, onze lichaamshouding en onze intonatie bepalen voor een groot deel het succes van onze interactie. Men reageert meer op wat je doet, dan op wat je zegt.

Met deze training krijg je inzicht in jouw unieke uitstraling en de effectiviteit van jouw communicatie met anderen. Een inspirerend programma waar praktijk en theorie elkaar afwisselen!

Doelstelling
Door meer inzicht en bewustzijn meer invloed op het eigen gedrag en verbetering van de effectiviteit van de eigen communicatie, zowel in de professionele praktijk als privé.

Wat leer je?

  • Je raakt bekend met non-verbale microsignalen en de betekenis van deze bewegingen in het gezicht
  • Je krijgt een persoonlijke analyse van je non-verbale communicatie strategie
  • Je krijgt inzicht in de effecten van jouw ‘presentatie’ op je gesprekspartners
  • Je ontdekt je eigen subtiele non-verbale gedrag in spanningssituaties

Je leert effectiever om te gaan met de gedragsstrategieën en onderliggende behoeften in de communicatie van de ander. Je krijgt diepgaand inzicht in je non-verbale presentatie en je onderliggende drijfveren. Je ontdekt ook hoe je onbewust beïnvloedbaar bent door anderen en wat je non-verbale gedrag is in spanningssituaties. Leer zo je eigen gedrag en communicatie te beïnvloeden, zowel privé als in je werk.

Voor wie?
Deze training is geschikt voor iedereen die graag wil weten wat zijn of haar gezicht onbewust vertelt, wat dat oproept bij anderen en hoe hij of zij verbetering in de effectiviteit van de eigen communicatie kan aanbrengen.

Werkwijze
De training bestaat uit twee dagen (gesplitst), vier dagdelen.
Op de eerste dag maak je kennis met de manier waarop een non-verbale strategieanalyse wordt gemaakt. Je leert de non-verbale signalen herkennen die daarbij een rol spelen. Vervolgens wordt van jezelf een schriftelijke analyse gemaakt en wordt de betekenis met je besproken.

Op de tweede dag krijg je inzicht in de interactieve werking van je non-verbale communicatie. Daarbij gaat het zowel om (niet uw maar) jouw (onbewuste) invloed op anderen als de (voor jou ook onbewuste) invloed van anderen op jou. De training is erkend door de Mediators federatie Nederland (MfN 13 PE punten).

Duur:
2 dagen

Waar:
Chroomstraat 28, eerste étage, Zoetermeer, lunch inbegrepen

Duur:
2 dagen

Kosten:

€ 995,- exclusief BTW voor bedrijven
€ 695,- exclusief BTW voor zelfstandigen

Trainers:
Annemieke Meurs, trainer, coach  en Linda Rijkuiter MfN mediator, opleider en coach
Accreditatie voor mediators MfN 15 en 18 Pe punten bedrijfs- en verzekeringsartsen

Ervaring van een deelnemer van de training ‘Dit Ben Ik!’

‘Ik heb de training ‘Dit Ben Ik’ als zeer effectief en waardevol ervaren. De persoonlijke analyse van mijn non verbale strategie was bijzonder verhelderend en soms ook confronterend. De videopresentatie en de aansluitende constructieve feedback van zowel de FaceValue consultants als de medecursisten hebben mij goed inzicht gegeven in mijn non verbale presentatie en strategie. Door de training kan ik beter inschatten hoe ik op anderen overkom. Daarnaast heb ik meer bewustzijn ontwikkeld van de non verbale signalen van mijn gesprekspartners en de invloed daarvan op mijn eigen gedrag.

‘Dit Ben Ik’ heeft mij bewuster gemaakt van het belang van “verbinding” bij communicatie. Het heeft mij dieper inzicht geboden in mijn drijfveren, gedrag en communicatiestijl. Ik kan de training van harte aanbevelen aan een ieder die effectiever wilt worden in zijn/haar communicatie.’

Mr S. van der Mey, Global Head talent development, BAM