face value

visie & werkwijze

Graag stel ik mij aan u voor. Ik ben Annemieke Meurs, grondlegger van de van face value methodiek.

Komend uit een medisch georiënteerde familie is mij de interesse in het menselijk functioneren met de paplepel ingegoten. Allereerst heb ik mij verdiept in de menselijke anatomie en functie en ben ik in 1988 afgestudeerd als fysiotherapeute. Gedurende twintig jaar daaropvolgend heb ik met veel plezier als zelfstandig fysiotherapeute gewerkt in Amerika, Zwitserland, Engeland en Nederland.

In mijn ervaring wordt het herstel en functioneren van de mens mede bepaald door de gedragsstrategieën. Door mijn interesse in de mens als fysiek en psychologisch functionerende eenheid heb ik daarom gedurende vier jaar bij professor Goodfield de opleiding gevolgd tot gedragsanalist en coach.
Sinds 2008 help ik mensen als coach en geef ik advies binnen teams om de onderlinge communicatie te optimaliseren.
Bovendien leid ik mensen op in non-verbale communicatie vaardigheden.

Visie

‘Panta Rhei; Alles Stroomt’

De Griekse filosoof Heraklitus zei al: “Niemand stapt twee keer in dezelfde rivier”. Alles is voortdurend in beweging, een constante stroom van verandering. Niets ligt voor altijd vast. In deze veranderingen zoeken mensen naar evenwicht. Van binnen, in het lichaam als systeem, maar ook met de omgeving: de mensen om je heen, de uitdagingen die het leven met zich meebrengt. Dat gaat over contact met anderen, hechten, loslaten en accepteren dat alles altijd in beweging is. ‘Life is process’. Waar het systeem blokkeert ontstaat stilstand en compensatie in het systeem. Ik help je om die blokkades te onderzoeken, te begrijpen en vervolgens los te laten, zodat het hele systeem weer in beweging komt en je je eigen gekozen weg kunt vervolgen. Op de manier die bij jou past. Ik gebruik hierbij de signalen die zichtbaar zijn in het gezicht. Die signalen laten onderliggende gevoelens, gedragspatronen en compensatie mechanismen zien die je hebt aangeleerd. Het lichaam liegt niet. Het vertelt jou wat je nodig hebt om weer in jouw natuurlijke balans te komen. De visie van Heraklitus is een dynamische visie. Niet Zijn, maar Worden staat centraal.

Over de methodiek

Non-verbale communicatie is een breed begrip. De hele dag door zendt je lichaam informatie uit naar de buitenwereld: je houding, gebaren, gezichtsuitdrukkingen, spreektempo, manier van ademhalen, stemgebruik en oogcontact. Al die dingen bij elkaar bepalen voor het grootste deel hoe iemand anders jouw boodschap ontvangt. Soms voor wel 90%. Het is dus eigenlijk heel logisch om te leren om die non-verbale boodschappen te leren lezen. Het is alsof de meeste mensen alleen de eerste letters van het communicatie alfabet kennen, terwijl er nog zoveel meer waardevolle informatie verborgen ligt!

Onbewuste en betrouwbare informatie

Veel van die non-verbale communicatie gebeurt vanzelf; je lichaam laat nou eenmaal zien wat je ergens echt van vindt. Sommige onderdelen kun je, als je daar bewust van bent, een beetje sturen. Bijvoorbeeld de houding die je aanneemt en of je de ander aankijkt of juist niet. Maar wat als het contact spannender of intensiever wordt? Dan is dat al veel moeilijker. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de talrijke, snelle subtiele microbewegingen in het gezicht bijna 100% onbewust zijn. Onbewust betekent ook niet beïnvloedbaar en dat maakt die microbewegingen zo interessant. Dat betekent namelijk dat die signalen een betrouwbare bron van informatie zijn.

Het begrijpen van gedrag

face value wil mensen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie met hun omgeving. Daarvoor is het nodig om dieper inzicht te krijgen in de onbewuste onderstroom binnen de totale communicatie over en weer: de eigen rol hierin en die van de gesprekspartner(s). De non-verbale communicatie in het gezicht en het lichaam zijn belangrijke aanwijzingen voor gedrag en communicatieve voorkeursstijlen. Onder meer door nieuwe vaardigheden aan te leren, stellen wij mensen in staat om gedrag te herkennen en zo nodig ander gedrag in te zetten voor effectievere communicatie. Dat zorgt voor meer inzicht, begrip en gericht handelen op het (inter)menselijke vlak, persoonlijke groei en evenwicht. Deze waardevolle inzichten geven je een voorsprong waar je op alle vlakken in je leven van gaat profiteren. Communicatie met anderen is overal. Hoe effectief je bent in die communicatie, dat kan je leren. Welkom bij face value!

Annemieke Meurs is a Certified graduate in Personality Assessment, who has also completed her clinical studies in the Goodfield method. Her years of decantation to the Goodfield method has produced one of the best students in my work. She is a brilliant analyst who has a certain “Je ne sais quoi” that a teacher infrequently finds in a student. I can say without reservation her skills as an observer of the Non-Verbal Leak will provide for her clients a better opportunity at a life filled with insight and action.

Prof. Barry Austin Goodfield Ph. D., DABFM

Dir. Goodfield institute, Directeur Operation, New Outlook

face-value
Annemieke Meurs
Sbn Doormanlaan 35
2243 AK Wassenaar

telefoon: 06 - 21 86 71 43
e-mail: info@face-value.eu
Belt u gerust voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

telefoon: 06 - 21 86 71 43
e-mail: info@face-value.eu
Belt u gerust voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Volg face-value op social:
LinkedIn
Facebook
Privacy/Annuleringsbeleid