Face value Annemieke Meurs

Leven is beweging

Graag stel ik mij aan u voor. Ik ben Annemieke Meurs, grondlegger van de Face-Value Methodiek.

Komend uit een medisch georiënteerde familie is mij de interesse in het menselijk functioneren met de paplepel ingegoten. Allereerst heb ik mij verdiept in de anatomie en functie en heb ik gedurende 20 jaar als fysiotherapeute gewerkt in binnen en buitenland.

Door mijn interesse in de mens als fysiek en psychologisch functionerende eenheid heb ik daarna gedurende vier jaar bij professor Goodfield de opleiding gevolgd tot non-verbaal gedragsanalist en coach.

Sinds 2008 help ik mensen individueel en ook als team zichzelf en de ander beter te begrijpen en de communicatie met de ander te optimaliseren. Bovendien leid ik mensen op in (non-verbale) communicatieve vaardigheden.

Visie

See – Understand – Connect

De mens functioneert als een psychisch en fysieke eenheid. Het is daarom belangrijk dat we streven naar een gezonde geest in een gezond lichaam, om ons aan te kunnen passen aan steeds veranderende omstandigheden. In deze veranderingen zoeken wij naar evenwicht. Vanbinnen, maar ook met de omgeving: de mensen om je heen, de uitdagingen waar je voor staat.

See
Face-value kijkt naar de micro signalen in het gezicht en in het lichaam. Die signalen laten de onderliggende gevoelens en aangeleerde gedragspatronen zien.

De non-verbale signalen van het lichaam en het gezicht vertellen de andere helft van de gesproken boodschap. Deze signalen zijn grotendeels onbewust en bepalen hoe je overkomt op de ander. 

Understand
Bewustwording van je talenten, verlangens, behoeften, de sterke punten én de valkuilen geeft inzicht en richting in waar je naar toe wilt groeien. Face-value helpt je ook deze signalen bij de ander te kunnen lezen en begrijpen.

Connect
In deze digitale tijd is het meer dan ooit belangrijk dat we elkaar begrijpen en connectie maken met de ander. Face-value helpt je connectie te maken met wat jij werkelijk wilt en voelt; en te zien wat de ander werkelijk zegt. Dit geeft je meer flexibiliteit om aan te sluiten op je gesprekspartner.

Over de methodiek

Non-verbale communicatie is een breed begrip. De hele dag door zendt je lichaam informatie uit naar de buitenwereld: je houding, gebaren, gezichtsuitdrukkingen, spreektempo, manier van ademhalen, stemgebruik en oogcontact. Al die dingen bij elkaar bepalen voor het grootste deel hoe iemand anders jouw boodschap ontvangt. Soms voor wel 90%. Het is dus eigenlijk heel logisch om te leren om die non-verbale boodschappen te leren lezen. Het is alsof de meeste mensen alleen de eerste letters van het communicatie alfabet kennen, terwijl er nog zoveel meer waardevolle informatie verborgen ligt!

Onbewuste en betrouwbare informatie

Veel van die non-verbale communicatie gebeurt vanzelf; je lichaam laat nou eenmaal zien wat je ergens echt van vindt. Sommige onderdelen kun je, als je daar bewust van bent, een beetje sturen. Bijvoorbeeld de houding die je aanneemt en of je de ander aankijkt of juist niet. Maar wat als het contact spannender of intensiever wordt? Dan is dat al veel moeilijker. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de talrijke, snelle subtiele microbewegingen in het gezicht bijna 100% onbewust zijn. Onbewust betekent ook niet beïnvloedbaar en dat maakt die microbewegingen zo interessant. Dat betekent namelijk dat die signalen een betrouwbare bron van informatie zijn.

Face-Value wil mensen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie met hun omgeving. Daarvoor is het nodig om dieper inzicht te krijgen in de onbewuste onderstroom binnen de totale communicatie over en weer: de eigen rol hierin en die van de gesprekspartner(s). De non-verbale communicatie in het gezicht en het lichaam zijn belangrijke aanwijzingen voor gedrag en communicatieve voorkeursstijlen. Onder meer door nieuwe vaardigheden aan te leren, stellen wij mensen in staat om gedrag te herkennen en zo nodig ander gedrag in te zetten voor effectievere communicatie. Dat zorgt voor meer inzicht, begrip en gericht handelen op het (inter)menselijke vlak, persoonlijke groei en evenwicht. Deze waardevolle inzichten geven je een voorsprong waar je op alle vlakken in je leven van gaat profiteren. Communicatie met anderen is overal. Hoe effectief je bent in die communicatie, dat kan je leren. Welkom bij Face-Value!

Annemieke Meurs is a Certified graduate in Personality Assessment, who has also completed her clinical studies in the Goodfield method. Her years of decantation to the Goodfield method has produced one of the best students in my work. She is a brilliant analyst who has a certain “Je ne sais quoi” that a teacher infrequently finds in a student. I can say without reservation her skills as an observer of the Non-Verbal Leak will provide for her clients a better opportunity at a life filled with insight and action.

Prof. Barry Austin Goodfield Ph. D., DABFM

Dir. Goodfield institute, Directeur Operation, New Outlook

Samenwerkingspartners: 

Face-Value-USA: www.face-value.us
Linda Rijkuiter: www.demediatoropleiders.nl
Training en assessment: www.ember.nl
Nature’s Gym: www.naturesgym.nl
Osteopathie: www.karels-osteopathie.nl
Coaching: www.antoinettehoek.nl

face-value
Annemieke Meurs
Sbn Doormanlaan 35
2243 AK Wassenaar

telefoon: 06 - 21 86 71 43
e-mail: info@face-value.eu
Belt u gerust voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.